Vandreruter i Holstebro-området

Sæt bilen og oplev meget mere. Med de mange vandrestier indbyder naturen i og omkring Holstebro til aktiviteter og gode oplevelser året rundt for hele familien. Den friske luft giver røde kinder, så udforsk naturen på gåben og oplev hav, fjord, hede, skov og meget mere på nærmeste hold! 

Her finder du en bred vifte af forslag til vandreture spredt ud over hele kommunen. Download brochurerne eller kom forbi de lokale turistbureauer og lad dig inspirere.

Derudover kan du tage med Holstebro Fodslaw ud i naturen

Aktiv i naturen

På Fadslaw hjemmeside finder du en liste over deres mange gåture med guide.

Ryde Plantage var i år 1900 målrettet produktion af nåletræ. I dag er dette stort set forsvundet og plantagen fremstår som naturskov. Ryde Plantag byder på to forskellige ruter placeret i to forskellige dele af plantagen.

Turen ad Ådalstien rundt om Stubber Å er 3,5 km. Turen byder på moser, overdrev, hede og gammelt egekrat med krogede egetræer. På ruten er der udsigtspunkter hvorfra man kan se Flyndersø som strækker sig 8 km til Karup Å.

Det fredede landskab omkring Stubbergård Sø er et vel bevaret og præsenterer de naturvidenskabelige, kulturhistoriske og landskabelige værdier for offentligheden.

Skånsø står som en af Danmarks reneste søer og er derfor et must-see for alle naturelskere.

Vandkraftsøen ligner umiddelbart en naturlig sø, men blev anlagt i 1940 til 1942 som beskæftigelsesarbejde med opdæmningen af Storå.

Vegen år og Skovlund Plantage byder på muligheden for både cykeltur via Vegen Å stien og en dejlig gårtur langs den afmærkede natursti i Skovlund Plantage.

I Vestre Plantage har Holstebro Kommune anlagt flere motionsruter på 3, 5, 7 og 9 km med indlagte koordinatsøvelser og redskaber til styrke- og balancetræning.

Stråsø Plantage er en del af landets største skov- og hedearealer.

Naturstien omkring Borbjerg Møllesø er fantastisk for fugleinteresserede. Næsten alle af rørskovens fuglearter er repræsenterede og kan opleves ved forskellige årstider.

En tur gennem den nordvestlige del af Holstebro by byder på meget mere end nutidens bebyggelse. Denne del af byen viser det første forsøg på at etablere den zoneopdelte by hvor man bevæger sig fra etagebyggeri til tæt-lav byggeri.

Plantningen af Husby Klitplantage blev påbegyndt i 1858 som led i dæmpning af sandflugten, der dengang gav store problemer. Plantagen er i dag på ca. 1.100 ha

Sir Lyngbjerg Plantage er privatejet, men ejerkredsen lægger vægt på, at skoven skal være et åbent attraktivt naturområde.