VR til turister i Holstebro

VR-brillernes rejse i Holstebroområdet

Foto: VisitHolstebro

Enheden for Erhverv og Turisme i Holstebro Kommune er first mover på at tage VR-teknologien i brug og give turisterne en flot virtuel oplevelse med tanke på, at turistinformationen i fremtiden vil være teknologibaseret.

Du kan afprøve VR-briller med oplevelser i Holstebro og Thorsminde her:
Uge 28-33: Det Gamle Rådhus, Nørregade, Holstebro (åbent mandag-fredag kl. 11-15 og lørdage kl. 11-13)

”Vi vil gerne gøre turistbureauet mere interaktivt og give vores turister en god visuel oplevelse som forskud på, hvad de kan se og opleve i Holstebro og Thorsminde. Det er nogle rigtig flotte 360 graders-videoer, som Khora har lavet til inspiration til vores gæster, og vi er glade for, at de er blevet taget så godt imod. Brillerne er meget brugervenlige, og selv børn kan betjene dem”, siger Susanne Toftegaard Hansen, der er erhvervs- og turismechef i Holstebro Kommune.

Turisterne i Holstebro har taget godt imod to Virtual Reality-videoer, som skal inspirere dem til fantastiske sommerferieoplevelser med kunsten i Holstebro og den rå og uberørte natur ved Thorsminde.

Videoerne skildrer de mange kontraster, som findes i Holstebroområdet. Her er alt lige fra naturoplevelser med hav og fjord og til kultur og spændende byer at udforske. De smukke landskaber på Vestkysten med strande, klitter, hede og havne danner den ene video, mens den anden har fokus på shopping- og kulturoplevelser i Holstebro by, hvor en af kommunens guider viser rundt til nogle af de flotte kunstværker.

Se video om VR-brillerne i Holstebro.

Mega gode film
”Det er mega gode film – jeg vil se Vesterhavet igen!” udbrød den 7-årige pige, da hun havde set de to videoer. Sammen med sine forældre besøgte hun i sommerferien Det Gamle Rådhus i Holstebro, som i ugerne 28-32 er åbent for decentral turistinformation. Udover brochurer og input fra Holstebro Kommunes turistambassadører får turister nu en virtuel oplevelse med VR-briller, der viser to videoer fra området.

Også Ida fra København er begejstret for videoerne. ”Det er en rigtigt god idé. Med de interaktive videoer bliver vi inddraget i kunsten, og man kan udforske områderne og se, hvad man skal tage ud og se i Thorsminde. Det er fedt at opleve naturen på den måde”.

Du kan også tage med på en guidet visuel rejse og opleve kunsten og naturen gennem Virtual Reality. Du kan prøve brillerne uge 28-33 på Det Gamle Rådhus i gågaden i Holstebro. Herefter vil brillerne være at finde hos turistattraktioner i Holstebro Kommune. 
 

Se video om VR-brillerne i Holstebro

Foto: VisitHolstebro