Holstebro er en smuk by fyldt med kunst og kulturelle oplevelser

Kunst & Kultur i Holstebro

Kunsten indtager en stor plads i Holstebro by. Ikke kun inde på museerne – du finder den også udenfor på gader og stræder. Startskuddet gik i 1966 med Giacometti-skulpturen Kvinde på Kærre – i daglig tale Maren o æ woun– som i dag er byens vartegn. På den gamle herregård Nørre Vosborg udfolder kulturen sig for øjnene af dig med bl.a. fortællefestival, teater og udstillinger. Nørre Vosborg fungerer samtidig som museum med de fine gamle herregårdsstuer og udstilling i Nordladen. På Hjerl Hedes Frilandsmuseum kan du opleve den gamle danske landsby med værksteder, bageri, stenalderboplads osv. I sommerhøjsæsonen og adventsweekenderne op til jul syder Hjerl Hedes Frilandsmuseum af aktiviteter. Der findes mange spændende museer i Holstebro Kommune, heriblandt Holstebro Museum (midlertidigt lukket pga. ombygning) og Holstebro Kunstmuseum og Strandingsmuseum St. George.

Rundt til kunsten

Kunstguide Holstebro er på 55 sider og med et oversigtskort, hvorpå kunstværkerne er afmærkede. Den fås gratis på Holstebro Turistbureau og Holstebro Kunstmuseum. Se kunstguiden som elektronisk udgave Du kan også deltage i en gratis byrundtur i højsæsonen med guide rundt til byens kunst og arkitektur. Vælg mellem Holstebro Guidekorps, som tilbyder ture i dagstimerne og Kulturvægterne, som gennemfører aftenture mandag-fredag i juli og august.

Kunst

Kunst

Kunsten præger gadebilledet med skulpturer, udsmykninger, springvand og meget mere. Oplev levende kunst i gadebilledet, når det verdenskendte Odin Teatret optræder i byens gader. 

Kunstguiden

Kunstguide Holstebro er på 55 sider og med et oversigtskort, hvorpå kunstværkerne er afmærkede. Den fås gratis på Holstebro Turistbureau og Holstebro Kunstmuseum. Se Kunstguiden i elektronisk udgave Du kan også deltage i en gratis byrundtur (link) med guide rundt til byens kunst og arkitektur.

OdinTeatret

Kultur

På den nyrestaurerede herregård Nørre Vosborg udfolder kulturen sig for øjnene af dig med bl.a. fortællefestival, teater og udstillinger. Nørre Vosborg  fungerer samtidig som museum med de fine gamle herregårds-stuer og udstilling i Nordladen. Der findes mange spændende museer i Holstebro Kommune, heriblandt Holstebro Museum og Holstebro Kunstmuseum, Jens Nielsen & Olivia Holm Møller Museet og Strandingsmuseum St. George. Besøg også det lille Bomhus som i dag fungerer som Museum for Kleinkunst.

Hjerl Hede

Kultur for børn

Hjerl Hedes Frilandsmuseum kan I opleve en gammel dansk landsby med bl.a. stenalderboplads, dampsavværk og bageri. Prøv gamle lege på den historiske legeplads. Et hit blandt børn er også legetøjsudstillingen på Holstebro Museum, en udstilling der viser dukker og bliklegetøj m.m. fra 1845-1970.

Forunderlige grenknuder, indtørrede ådsler, dimser i jern og plastik og udstoppede dyr er blot nogle af de ting, børn og voksne kan opleve og undre sig over i Undrekammeret i kælderen under Holstebro Kunstmuseum.

Biblioteket kan du også låne en kulturrygsæk og gå på opdagelse i Holstebro. Vælg mellem: Kunsttur i Holstebro, Kulturhistorisk tur i Holstebro med spændende historier, og Kmbineret kunst- og kulturhistorisk tur rundt om Vandkraftsøen. Få en malerpakke med, som indeholder tegne- og malegrej, så du kan male billeder fra turen.

Kulturvægterne

Kulturvægterne

Kom med på Kulturvægternes gratis aftenture rundt til kunsten i Holstebro. Turene finder sted mandag til fredag kl. 19.30 til 21.00 i juli og august. Turene starter og slutter ved Kvinde på Kærre foran det Gamle Rådhus i Nørregade.

Guidede ture

Gratis guidede ture

Vi tilbydder i sommerperioden gratis guidede ture hver onsdag i juli og august