Handbjerg

Idyl, vand og strand, strandenge, en gammel kirke og en ny marina finder man i Handbjerg

Handbjerg er en lille by som deles af hovedvejen fra Vinderup mod Struer. Kommer man fra Vinderup kan man lige efter byskiltet køre mod højre, krydse jernbanen og komme ned til sommerhusområdet og, for enden af vejen, den lille Handbjerg Strand. Lige før stranden kan man dreje til højre af en grusvej og komme ud til Handbjerg Marina, hvor der er liv og glade dagen året rundt. I vintertide er der godt gang i vinterbadeklubben. Wind- og kitesurfere finder her et sandt mekka for udfoldeleser på vandet.

Området hedder Snødder og vandet er meget børnevenligt. Ved ebbe kan man gå meget langt ud, inden man får våde bukseben, og børnene kan forlyste sig med at fange krabber. Området er berømt for sine Limfjordsøsters, muslinger og sorte hummere. Handbjerg Strandenge, som ligger langs fjorden er et smukt fredet fugleområde med masser af liv, og går man en tur ud i området kan man nyde freden i et lille stykke uberørt område af Vestjylland.

Drejer man til venstre oppe på hovedvejen kommen man igennem den gamle Handbjerg By og kører videre op imod den smukke gamle Handbjerg Kirke fra 1100-tallet. Kirken indeholder et alterbord med en helgengrav, og bagerst i kirken findes et gravkapel for familien De Linde. Inden man når frem til kirken, finder man en lille rasteplads, hvor der er en helt fantastisk udsigt over Limfjorden, Handbjerg Strandenge og hele Hellegård Ådal med Handbjerg Hovedgård i midten.

Del denne side

Handbjerg Marina