Kultur

Det er kendetegnende for Holstebro-området, at der er kultur overalt. Du finder en lang række kulturelle oplevelser for både det modne par, venneflokken og børnefamilien her.

Holstebro by emmer af kunst og kultur. Den hyggelige gågade med de mange specialforretninger er udsmykket med kunstværker fra ende til anden. Midt i gågaden møder du ”Kvinde på Kærre” af Alberto Giacometti. Den lille fine dame er bedre kendt som ”Maren” og har været byens vartegn i mange år. Og i belægningen finder du tre vand-skulpturer af Bjørn Nørgaard. Han er også kunstneren bag ”Borgerne” i den nordlige ende af gågaden. På St. Torv kan du se springvandet ”Sankt Jørgen og Dragen” af Sten Lykke Madsen. Motivet genfinder du i Holstebros byvåben. Til tider er der også levende kunst i gadebilledet, når det verdenskendte eksperimenterende teater Odin Teatret optræder i byens gader. 

I juli og august kan du tage med Holstebros guider rundt til kunstværkerne i byens centrum. Her fortæller de vidt og bredt om kunsten, historien og arkitekturen, som gør Holstebro til noget ganske særligt.

Vil du gerne fordybe dig i områdets historie, er der mulighed for dette på et af museerne i nærheden. Holstebro Museum er for øjeblikket lukket for renovering. Museet genåbner i efteråret 2019. Hjerl Hede tæt på Sevel og Vinderup fortæller hele familien om livet i Danmark i gamle dage. På Hjerl Hede kan du opleve den gamle danske landsby med værksteder, bageri, stenalderboplads osv. I sommerhøjsæsonen og adventsweekenderne op til jul syder museet af aktiviteter. På Strandingsmuseum St. George i Thorsminde ser, hører og mærker du historien om de voldsomme skibsforlis ud for Vestkysten. På Holstebro Kunstmuseum kan du blive endnu klogere på kunst. 

Musikteatret Holstebro inviterer indenfor til store oplevelser fra teaterscenen. Musik, dans og skuespil er på programmet året rundt i ét af byens absolutte samlingssteder.

Et andet af områdets kulturelle højdepunkter er den gamle herregård Nørre Vosborg ved Vemb. De hyggelige stuer giver indblik i livet på herregården, og du kan se det værelse, hvor H.C. Andersen boede i på et sommerophold i 1859.

Kulturspot

Find inspiration til din kulturelle oplevelse i Holstebro og omegn på www.kulturspot.dk

Holstebro Bibliotek

Der er altid en anledning til at besøge Holstebro Bibliotek, som byder på et hav af aktiviteter for især børn 

Bygningsværker

Besøg én af Holstebros specielle bygningsværker, slotte og herregårde, haver og parker, kirker og klostre, museer, monumenter eller oldtidsminder og ruiner

Del denne side

Guidede ture

Tag med en lokal guide eller Kulturvægterne på en inspirerende tur rundt i byen

Kulturspot

Find inspiration til din kulturelle oplevelse i Holstebro og omegn på www.kulturspot.dk

Historie og sagn

Læs meget mere om historie og sagn i Holstebro

Kultur for børn

Giv dine børn en særlig oplevelse med kultur i børnehøjde

Kunst og meget mere

Læs meget mere om kunst, teater og arkitektur i området

Kvinde på Kærre

Siden 1960’erne har vi prioriteret kulturlivet højt. Derfor har kunsten en fremtrædende plads i gadebilledet i Holstebro by, en satsning der begyndte med købet af skulpturen ”Kvinde på Kærre” (blandt lokale kaldet Maren), som i dag er byens vartegn. Siden er der kommet masser af kunst i gågaderne og på byens torve og pladser.

Holstebro Turistbureau

På Holstebro Turistbureau findes en oversigt over de forskellige kunstværker i Holstebro.