Kunst

Kunsten indtager en stor plads i Holstebro by. I gågaden står berømte kunstværker i kø og museerne bugner af oplevelser for hele familien.

Kunst i gadebilledet

Startskuddet gik i 1966 med Giacometti-skulpturen "Kvinde på Kærre" – i daglig tale "Maren o æ woun" – som i dag er byens vartegn. Kunsten præger gadebilledet med skulpturer, udsmykninger, springvand og meget mere. I Kunstguide Holstebro finder du et oversigtskort, hvorpå kunstværkerne er afmærkede. Den fås gratis på Holstebro Turistbureau og Holstebro Kunstmuseum. Se kunstguiden i elektronisk udgave via dette link 

Kunsttur - Nørgaards Holstebro

Når du går på Nørregade, skal du huske at kigge ned – Bjørn Nørgaard har lavet cirkelformede udsmykninger i gågadens belægning. Alle tre har mytologiske eller religiøse referencer: Jesu Hånd, Livets Kilde og Odins Øje. Om sommeren risler vandet hen over stenene fra en kilde i cirklernes midte. 
Bjørn Nørgaard står også bag den imponerende skulptur ved Nørreport: Borgerne fra Holstebro. Den er en gendigtning af den berømte skulptur Borgerne fra Calais fra 1886 lavet af den franske billedhugger Auguste Rodin. 
Fortsætter du din tur ned ad gågaden, kommer du til Store Torv. I midten af springvandet ser du den keramiske springvandsfigur, som afbilleder motivet fra Holstebros byvåben: Sct. Jørgen og Dragen. Figuren er fremstillet af Steen Lykke Madsen. 

Kunsttur - afstikker til Holstebro Rådhus

Fra Nørregade er det oplagt at lave en lille afstikker til Holstebro Rådhus. På byrådssalens buede ydermur lyser bogstaverne fra Lawrence Weiners Inskription. Kunstneren forestiller sig muren som stævnen på et sejlende skib, og Nordstjernen er menneskets orienteringspunkt. Du er også velkommen til at kigge inden for i rådhushallen og på rådhuset. Billeder og skulpturer pryder de åbne arealer, gangene og kontorerne. 

Kunsttur - Tobaksarbejderens Drøm

Det er også værd at løfte blikket, når du er på kunsttur i Holstebro. De 36 bronzeskulpturer fraTobaksarbejderens Drøm skuer ud over byen fra toppen af Hotel Royal og Musikteatret, og de deltager i bylivet på Den Røde Plads, Færchtorvet og Brotorvet. Kunstnergruppen Krukako har hentet inspiration til figurerne i myter og fortællinger. Ovennævnte er blot et udvalg af al den kunst, du finder rundt omkring i byen. Kom og gå på opdagelse i Holstebros mange kunstskatte! 

Tag med Kulturvægterne...

I selskab med Kulturvægterne får du en uforglemmelig kunsttur i Holstebro bymidte med sang og anekdoter. 

... eller lokalkendt guide

Vores dygtige guidekorps tager dig også gerne med på tur rundt til de vigtigste kunstværker i Holstebro centrum

Del denne side

Knælende Dreng

Samme år som Maren kom skulpturen Knælende Dreng af Astrid Noack til byen. Den har i dag hjemme foran Jobcenter Holstebro på Kirkestræde.

Metalsvinet i Holstebro

Her i Holstebro er en kopi af metalsvinet i Firenze af den florentinske kunstner Pietro Tacca (1577-1640), der støbte vildsvinet til springvandet på Mercato Nuovo i bronze efter et marmorvildsvin for Cosimo II, en af Medicierne.

Museer

Oplev historien på et af de mange museer

Kunstværker

Du kan se alle Holstebro Kommunes kunstværker og skulpturer ved at klikke her

Gallerier og kunsthåndværkere
Kunstguiden
Bygningsværker
Kultur

Læs meget mere om kulturen, Kulturvægterne og guidede ture i Holstebro