Holstebro Skinken

Lokale delikatesser til frokostbordet

Det vestjyske område er et skatkammer af lækre råvarer af god kvalitet. I Thorsminde kan du nyde en lækker frokost af frisk fisk fra Vesterhavet, i Fjand kan du smage de delikate taskekrabber, i Hvam kan du købe bisonokseskød, Vestjyske Delikatesser sætter krydderi på din frokost, og Geddal Gaardbryggeri leverer drikkevarerne. Sidst men ikke mindst må dit frokostbord ikke undvære den lækre HolstebroSkinken!

Holstebro Skinken
I Nørregade i Holstebro finder du Slagter Bertelsen, som udelukkende serverer dansk kød. Alt er hjemmelavet – også de røgede varer. Her finder du skinker, stege, rullepølser, spegepølser og mange flere udskæringer med kvalitetskød.

Slagter Bertelsen er kendt for Holstebro Skinken, som han har lavet siden 2002. Kødet er udvalgt af særlige jyske grise, som er større end normalt, hvilket sikrer en god marmorering og mørkere farve. Det er en familiehemmelighed, hvilke krydderier, der er brugt. Men opskriften på skinken har fundet inspiration sydpå, som gør, at kødet er dejligt mørt, ikke for salt og saftigt. Kødet tørsaltes i 5 uger med salt og krydderier, inden det hænges til modning og letrøges. I alt er skinken ca. et år undervejs, og den vendes for hver uge under modningen.

Læs mere via dette link

Ottomines Røgeri
Ottomines Røgeri på Gl. Havn i Thorsminde serverer dagsfriske røgvarer fra Vesterhavet. Røgeriet har fortrinsvist frisk vesterhavsfisk på menuen, og også friskdampede limfjordsmuslinger, pandestegte fiskedeller, Fish & Chips, Stjerneskud eller et stykke nyrøget fisk lige fra ovnen. Frokosten kan nydes udendørs med et glas vin eller øl. Her er udsigt til fjorden, slusen og jollefiskerne, som ordner dagens fangst og garn – en autentisk oplevelse med smag af Vesterhavets skatkammer.

Røgeriet åbner til påske med tilbud på påskeplatter til 129 kr. Bestil på tlf. 24499741. Røgeriet har lukket i vinterperioden. 

Læs mere via dette link

Fish and Moore
I Café Sommerfisk ved Fjand serverer Margrete hele taskekrabber fra påske til nytår, hvis vejret tillader det. Sammen med det smagfulde krabbekød serverer hun lækre hjemmelavede salater. Taskekrabberne er bæredygtige, miljøvenlige og reducerer det madspild, der er, hvis man kun bruger krabbekløerne.
Læs mere via dette link

Nørre Kærgård Bison
Hos Nærre Kærgård Bison kan du i sommerhalvåret komme helt tæt på de imponerende bisonokser, og i den lille gårdbutik kan du købe det helt specielle kød med hjem. 

Bisonkød har en mere sød og fyldig smag end oksekød. Strukturen i kødet gør, at stort set alt kød på bisonoksen er mørt. I Danmark er bisonkødet luksusudgaven af det røde kød. Prismæssigt ligger det i den høje ende, men samtidigt får man en meget god kvalitet i forhold til både smag og sundhedsværdi. Bisonkødet har korte fibre og et lavt fedtindhold.
Læs mere via dette link

Sevel Øko

Velhængt oksekød fra egen avl er specialiteten hos Sevel Øko. Her er alt fra møre minutsteaks og entrecote til oksebov og gullash.

Læs mere via dette link

Vestjyske Delikatesser
Lad Vestjyske Delikatesser sætte krydderi på frokostbordet med ca. 200 forskellige lækre udgaver af krydderier, sennep, salte, olier, honning og te.

Du bestiller varer fra Vestjyske Delikatesser via hjemmesiden.
Læs mere via dette link

Geddal Gaardbryggeri
Det lille gårdbryggeri tæt på Geddal Strandenge har rod i den vestjyske muld og bruger kun de bedste råvarer. I øllet er bl.a. brugt karamelmalt, hyldeblomst, hyben og marehalm fra klitterne ved Vesterhavet, citrusfrugter og fyrnåle.
Læs mere via dette link

Holstebro Snapsen

Uundværlig på det veldækkede julebord er Holstebro Snapsen, som er en specialfremstillet klar Brøndumsnaps med pors, lyng, m.m. fra Holstebroområdet. 

Læs mere via dette link

Handbjerg Marina
I Limfjorden ved Handbjerg Marina kan du plukke limfjordsøsters og –rejer i særklasse. Østers fra Limfjorden er en meget eftertragtet spise takket være den specielle smag, som de har fået fra den lavvandede fjord. Østers i Limfjorden vokser langsommere end under sydligere himmelstrøg, hvilket giver dem en mere fyldig smag.
Læs mere via dette link

Staby Ismejeri

Hos Staby Ismejeri tæt på Ulfborg er fryseren fyldt op af kvalitetsis, som er produceret af mælk fra køerne på gården. 

Læs mere via dette link

Hedekaffe

Café Heden i Ulfborg Kirkeby serverer en lækker kop kaffe fra Hedekaffe og andre lækkerier. 

Læs mere via dette link

Del denne side