Mountainbike

I Holstebro Kommune har du særdeles gode muligheder for at udfolde dig på mountainbike. Så er du til udfordringer og spænding i den vestjyske natur, så har vi stederne du skal besøge.

På mountainbike i Holstebro Kommune

Holstebro Kommune byder på nogle af landets bedste og sjoveste mountainbikeruter. I skovene omkring Holstebro finder du en blanding af singletracks og små stier i varieret terræn. Området byder også på stejle stigninger og nedkørsler som kræver en del teknik. Hvert år afholder den lokale mountainbikeklub – MTB Holstebro - Olympia Cup, MTB Gadeløb og en afdeling af Principia Cup. Derudover var Holstebro i 2010 også vært for Shimano Ligaen. 

Vestre plantage – MTB midt i Holstebro by

Med sin placering lige op ad Holstebro by er Vestre Plantage et yndet mål for byens mountainbikere. I Vestre Plantage kan både motionisten og den mere øvede mountainbiker få sig en god oplevelse. Her finder du mange singletracks samt relativt korte stejle opkørsler/nedkørsler, som kræver en del teknik. 

Stråsø Plantage – MTB på Vestkysten

10 km sydvest for Holstebro finder du Stråsø Plantage. Dette område byder på spændende mountainbikeruter i et varieret terræn. Her er både små stier og singeltracks, der snor sig rundt i de sandede indlandsklitter bevokset med smuk fyrreskov. Naturstyrelsen har i samarbejde med Ulfborg Cykelklub etableret en afmærket mountainbikebane i det kuperede terræn øst for Sdr. Vosborg Hede ved Filsøvej. I Stråsø Plantage køres også en afdeling af Principia cup, dog er denne rute ikke opmærket og kan derfor være lidt svær at finde. 

På mountainbike i Klosterheden

Klosterheden er berømt for sin bestand af vilde bæver, men i området finder du også en 50 km lang MTB-rute. Selvom ruten er lang, er den ikke særlig hård. De fleste ufordringer finder du i den vestlige del af ruten. Det kan anbefales at afkorte ruten og undgå nogle af grusvejene. Ruten veksler mellem kørsel på grusvej, terrænkørsel på kuperet grund og snoede strækninger ind mellem træerne. 

Del denne side

MTB spor i Jylland

På Singletrack finder du endnu flere MTB spor. Du kan også finde inspiration på Every Trail.

MTB fællestræning

Hver lørdag kl. 9 kan du tage til fællestræning i Vestre Plantage sammen med MTB Holstebro. Du kan også møde MTB Holstebro via deres facebook gruppe.