Must See

Når du besøger Holstebro er der ting du bare skal se. Vi har gjort det let for dig og lavet en liste over Holstebros Must See, så du hurtigt kan opleve det bedste som Holstebro har at byde på. Vores top attraktioner er din sightseeing på den fede måde.

Kvinde på Kærre

Kvinde på kærre er den berømte skulptur af Alberto Giacometti. Kvinde på Kærre - i daglig tale ”Maren å æ Woun” - står foran det gamle rådhus fra 10 morgen til 21 aften. Hun er et uofficielt varetegn for Holstebro og blev i 2008 vurderet til over 100 millioner kr. 

Borgerne fra Holstebro

For toppen af gågaden spejder de 12 Holstebro borgere ud over pladsen. Bjørn Nørgaards Borgerne fra Holstebro er en parafrase over skulpturgruppen ”Borgerne fra Calais”. De 12 figurer er en nutidig udgave af Jesu 12 disciple og de skal bringe vidnesbyrd til fremtiden om vor tid. 

Kaostemplet

Ses bedst om aftenen. Skulpturen omkranser den 50 meter høje sendemast ved TV Midt/Vest`s station. Skulpturen består af en stålkonstruktion, der hviler på fire 20 meter høje søjler. Fra monolitten sendes to laserstråler op til et linse- og spejlsystem og videre til gitteret og sendemastens top. Tilskueren oplever en konstant tilblivelse af nye former i bevægelse omkring masten. 

Holstebro Kunstmuseum

Holstebro Kunstmuseum har til huse i tobaksfabrikant Søren Færchs gamle herskabsvilla. Museet udstiller dansk og international kunst og kunsthåndværk af fx. Astrid Noack og Henry Heerup samt grafik af Picasso, Giacometti og Matisse. 

Frilandsmuseet Hjerl Hede 

I sæsonen er der liv og glade dage i den gamle landsby, når omkring hundrede frivillige børn og voksne tager tidstypisk bondetøj på og befolker huse og værksteder. Føl, se, duft og smag og få fornemmelsen af livet for ca. 200 år siden, når Frilandsmuseet Hjerl Hede åbner sine døre.  

Strandingsmuseum St. George 

De to engelske linjeskibe, St. George og Defence strandede og forliste på den jyske vestkyst ved Thorsminde juleaften 1811. Mellem 1300 og 1400 mand omkom ved forliset, kun 17 overlevede. Strandingsmuseet St. George er opstået på baggrund af de tusindvis af genstande, som er hævet fra vraget af HMS St. George.  

Nørre Vosborg

Mange prominente gæster har gennem tiden besøgt herregården Nørre Vosborg. Blandt andet boede H.C. Andersen der 14 dage i 1859 og Frederik den VII og grevinde Danner var på besøg i 1861. I dag danner Nørre Vosborg rammen om kulturelle arrangementer fx koncerter, foredrag og balletter. 

Nørrelandskirken  

”Æ dueslaw” sådan bliver Nørrelandskirkens særpræget klokketårn kaldt i folkemunde. Kirken er tegnet af Inger og Johannes Exner. Det er en meget avanceret og smuk kirke med særpræget klokketårn med 47 klokker og et smukt klingende klokkespil. 

Thorsminde Strand

Ved Thorsminde Strand sættes der hver sommer flydeliner ud i Vesterhavet, så der dannes et ”badebassin”. Handicapsti, p-pladser, toiletter, restaurant, kiosk og grill, det hele findes tæt på stranden. 

Stubber Kloster

Stubbergård Sø blev fredet i 1980. Et rigt fugle- og dyreliv samt de særpræget rester af Stubber Kloster gør naturområdet til et værdigt udflugtsmål.

Del denne side

Must do

Vi har også samlet en liste over vores populærest aktiviteter, måske skulle du prøve nogle af dem

Lyst- og laksefiskeri i Storåen

Fang en af de berømte Storå laks der vejer flere kilo.

Golf for hele familien

Slå med køllen i naturskønne omgivelser ved Storå eller prøv nogle af de mange andre gode baner der findes i kommunen.

Mountainbike udfordringer

Prøv nogle af landets sjoveste mountainbikeruter her i kommunen.

På cykel i den vestjyske natur

Se Limfjorden og Vesterhavet fra en cykel, og oplev det stille landsbyliv. Bliv inspireret her

Pilgrimsruterne

Pilgrimsvandring i historiens kuperede terræn. Pilgrimsvandringerne er tilrettelagt for folk, der rejser til fods. Cyklister og bilister henvises til offentlige veje. Se mere her