Bæredygtige gaveæsker fra VisitHolstebro

Bæredygtige gaveæsker

Foto: VisitHolstebro

I Holstebro får turisterne en bæredygtig souvenir med hjem

Turismen i Holstebro Kommune går helt nye veje for at skabe en grøn turisme med social ansvarlighed og bæredygtighed.

Efter turistsæsonen er der et restlager af brochuremateriale, som bliver kasseret. Sådan har det været i mange år, men ikke længere. Nu hentes materialerne med bevidstheden om at håndtere overskudslageret på ansvarlig vis. En fleksjobber fragter materialer fra turistbureauet til turismeaktører i hele kommunen, og efter sæsonen henter han overskudslageret af brochurer.

”Vi sparer på papiret og gør turistinformationen mere og mere digitalt, men der findes stadig trykte brochurer til turisterne. De brochurer, der bliver til overs, genbruger vi på fornuftig vis. Vi gør affald til guld, og vi ønsker at fortælle den gode historie om cirkulær økonomi, bæredygtighed og social ansvarlighed til vores besøgende”, fortæller Susanne Toftegaard Hansen, der er erhvervs- og turismechef i Holstebro Kommune.  

Holstebro Kommune går ad nye veje og leverer innovative og bæredygtige gaveæsker og –poser til butikker i Holstebro og omegn i løbet af forsommeren.

 

En god historie med hjem

Brochurerne bliver forvandlet og genanvendt til gaveæsker og poser i samarbejde med kommunens uddannelsestilbud for unge og voksne med særlige behov på Uddannelsescenter Mariebjerg i Vemb. Produktionen foregår i undervisningen på den særligt tilrettelagte ungdomsuddannelse (STU) på uddannelsescenteret i Vemb samt på centerets satellit på Skjernvej i Holstebro. Uddannelsescenteret har arbejdsrettede aktiviteter for voksne borgere, som er sent udviklede eller udviklingshæmmede eller har udviklings- og/eller tilknytningsforstyrrelse.

Butikker i Holstebro by og omegn får tilbudt at få gaveæsker og –poser, som kan udleveres sammen med mindre varer købt i butikken. På den måde får kunden en gaveindpakning med en god historie om bæredygtighed og social ansvarlighed med hjem, hvilket Holstebro Kommune ønsker at sætte fokus på.  

Der vil blive produceret i alt 1000 gaveæsker og –poser op mod turisthøjsæsonen i uge 28-32, hvor de kommer rundt til de butikker, der gerne vil være med til at brande kommunen på denne innovative og socialansvarlige måde.

 

Tyske turister elsker genbrug

”Genbrug og loppemarkeder er et stort hit blandt især tyske turister. Hvert år efterspørger de oversigter over markeder og genbrugsbutikker i nærheden. Så det er naturligt, at det er genbrugsbutikkerne, vi gerne vil udstyre med en souvenir i form af bæredygtig gaveindpakning. På poserne og æskerne er der et VisitHolstebro-logo, så de bliver mindet om deres ferie i Holstebro”, siger Susanne Toftegaard Hansen.

”At vi kan kombinere vores store fokus på grøn turisme og bæredygtighed med social ansvarlighed skaber værdi for både mennesker, natur og turismen. Vi glæder os til at se, hvordan gaveæsker og –poser bliver taget imod til sommer både nationalt og internationalt”, fortsætter hun.

 

Kontakt

Susanne Toftegaard Hansen, erhvervs- og turismechef i Holstebro Kommune, tlf. 96117081

Enheden for Erhverv og Turisme i Holstebro Kommune, tlf. 96117080

Bæredygtig ferie i Holstebro

Foto: VisitHolstebro