Thorsminde Strand

På sporet af den gode strand på Vestkysten

Foto: VisitHolstebro

De syv fantastiske strande på Vestkysten lokker med endeløse horisonter. Her er badestrande for enhver. 

De syv fantastiske strande i Holstebro Kommune gøres tilgængelige

Langs den jyske Vestkyst i Holstebro Kommune afløser den ene strand den anden. Her er alt fra bynær sandstrand, over rekreativ strand med endeløse klitter, så langt øjet rækker, til en fribadestrand, hvor turister kan bade uden tøj.

I alt findes der syv fantastiske strande ved Vestkysten i Holstebro Kommune. Der er tale om syv forskelligartede strande, som Holstebro Kommune arbejder på at gøre mere synlige og tilgængelige for gæster.

I 2017 blev FKK-stranden ved Græm synliggjort med et skilt, og siden er stranden blevet besøgt af mange badeglade danske og udenlandske turister, som ønsker at bade uden tøj. Græm Strand er den eneste strand på Vestkysten, som har det officielle FKK-skilt.

”I år har vi igangsat et projekt, der skal skabe opmærksomhed på de mange dejlige strande, vi har i området. Strandene har hver deres egenskaber, charme og særlige oplevelser, og dét skal vi formidle til vores gæster. Her er både en strand for børnefamilien og naturelskeren, der gerne vil have en rolig dag eller aften på stranden. Vores område gemmer på mange naturskønne perler, som gæsterne skal have mulighed for at besøge”, fortæller Susanne Toftegaard Hansen, der er erhvervs- og turismechef i Holstebro Kommune.

Thorsminde Strand nyder sommeren over godt af et livreddertårn og livreddere fra TrygFonden, som supplerer det eksisterende flydetov mellem høfderne på Thorsminde Strand. Livredderne vil være dagligt på stranden i perioden fra den 26. juni til den 19. august 2020. Thorsminde Strand er karakteriseret ved at være en skøn bynær sandstrand med Strandingsmuseum St. George som nærmeste nabo og kort til indkøbsmuligheder og spisesteder, som serverer delikatesser og frisk fisk fra Vesterhavet.

Lidt længere mod syd finder du de to mindre strande Bjerghuse Strand og Spidsbjerg Strand. Begge strande er omgivet af de smukke klitlandskaber i Husby Klitplantage, og der er en skovlegeplads én kilometer fra stranden.

På Vestkysten finder du også de rekreative strande Kjærgaard Strand og Gaffelbjerg Strand. Sidstnævnte kaldes den hemmelige strand og er hovedsageligt kendt af de lokale, men den er tilgængelig for alle. Her er en af kystens bedste panoramaudsigter.

Midt i skovens dybe stille ro finder du desuden Vester Husby Badesø, som kaldes ”Skavemosen” blandt de lokale. Søen er en sjælden ferskvandssø med krystalklart badevand midt mellem skovens træer. Her er handicapvenlige forhold, toilet samt borde og bænke. Skavemosen er et ideelt udflugtsmål for familien med børn, som vil bade i lavt og roligt vand.

Arbejdet med strandene sker som et led i en fælles indsats under Partnerskab for Vestkystturisme, hvor der i tråd med eksekveringen af Udviklingsplan for Vestkysten arbejdes med udvikling af profilstrande langs den jyske vestkyst. En profilstrand er en strand, hvor der vurderes at være potentiale for en egentlig turismeudvikling via forskellige turismemæssige tiltag, anlæg, formidling m.m., som kan medvirke til at profilere områdets turismeværdier og oplevelsesøkonomiske potentiale. I Holstebro Kommune vil der blive arbejdet med at udvikle Thorsminde Strand som den bynære strand.

Strande og badesøer

Foto: VisitHolstebro