Ulfborg Gæstgivergaard

Ulfborg

Foto: VisitHolstebro

Besøg den hyggelige købstad tæt på Vesterhavet

I den hyggelige stationsby mellem Holstebro og Thorsminde finder du et bredt udvalg af dagligevareforretninger og specialbutikker i butiksgaden. Her kan du shoppe løs i modetøj, sko, tasker, kunsthåndværk, legetøj, smykker og meget mere. 

ABC Ulfborg og Ulfborg Marked er nogle af byens absolutte trækplastre, som mange kører langt for at besøge. Ulfborg Marked blev holdt første gang i 1840. Det afvikles hvert år den anden sidste weekend i august. Gennem årene har Ulfborg Marked udviklet sig fra et rent handelsmarked til et arrangement for hele familien, der løber over en hel weekend. Her er der rig mulighed for at gøre en god handel samtidigt med, at man hygger sig med familien. 

 

I området ved Ulfborg er der højt til himlen, store, åbne vidder og plads til alle. Både til dig, der ønsker fred og ro og til dig, der leder efter stærke oplevelser.
Det smukke og varierede landskab strækker sig fra det brusende Vesterhav til byerne Ulfborg og Vemb. Ind imellem ligger små, hyggelige landsbyer som Sønder Nissum og Husby, Vedersø Klit og havnebyen Thorsminde. 

Naturen omkring Ulfborg og Vemb bugner af muligheder og oplevelser i særklasse. Husby Klitplantage har en utroligt varieret vegetation med bl.a. lyng, gyvel, bøg, eg, gran og fyr. Mod vest går vegetationen over i et bakket hedelandskab og åbne klitter med en fantastisk udsigt over havet. 

Nissum Fjord ligger på fuglenes trækrute langs Vestkysten og har derfor et rigt fugleliv, særligt for- og efterår. Området er udpeget som internationalt naturbeskyttelsesområde, og fjorden er udlagt som vildtreservat for at beskytte de rastende og ynglende vandfugle. 

Ulfborg og Vemb byder på et hav af aktiviteter såvel til vands som til lands. Ved det vilde Vesterhav og i den roligere Nissum Fjord kan du boltre dig med badning, windsurfing, drageflyvning, paragliding og sejlads. I koldere vejr er Ulfborg Svømmecenter det oplagte sted for en tur i vandet med hele familien. Her finder du bl.a. en 40 m lang vandrutsjebane, som nok kan give de fleste kildren i maven.