Vemb i Vestjylland

Vemb

Foto: VisitHolstebro

Herregården Nørre Vosborg og Folkeuniversitetscentret Skærum Mølle

Et rigt varieret butiks- og handelsliv er med til at gøre Vemb større end den egentlig er. Vemb har et naturligt stort opland som søger ind til byen, når der skal handles, og det har altid stillet krav til butikkerne om hele tiden at følge med udviklingen. "Elefantsøjlen", som viser 72 elefanthoveder i keramik, er placeret lige midt i byen efter jernbanen. Ved byens Anlæg, som er beliggende på det højeste punkt i Vemb er opstillet en 3,5 m høj skulptur "Den spirende søjle". Begge skulpturer er udført af keramikeren Steen Dybdal.

Fra Vemb er der kun få kilometer til Råsted, hvor man finder en af Danmarks fineste golfbaner. Lidt syd for Vemb, vest for landevejen, ligger den gamle herregård, Nørre Vosborg, som på bedste vis forener kultur og historie. Her kan du opleve nutidig kunst og kultur og samtidig mærke historiens vingesus. På Nørre Vosborg udfolder kulturen sig for øjnene af dig med bl.a. fortællefestival, koncerter, teater og udstillinger. Hotellet tilbyder gode og charmerende overnatningsmuligheder.

Folkeuniversitetscentret Skærum Mølle fungerer som bindeled mellem videnskab, kunst og samfund med kurser, seminarer og udstillinger. Du er velkommen til at besøge Huset for Sten og Stjerner skabt af kunstneren Per Kirkeby, Den gamle Brugs og Teglværksmuseet.