Thorsminde, hvor hav og fjord mødes

Thorsminde er en dejlig ferieby ved Vesterhavet. Havnen syder af stille charme og livlig aktivitet. Lystfiskere strømmer hertil for at fange bl.a. sild og makrel.

Thorsminde er en by med en meget speciel beliggenhed på den smalle landtange mellem Vesterhavet og Nissum Fjord. Uanset hvor man færdes i Thorsmindeområdet har man en dejlig udsigt til fjord, klit eller hav. Hovederhvervet er fiskeri, og det har naturligvis sat sit præg på byen. Det er altid spændende at følge, når kutterne kommer ind fra havet og losser fiskene. Havnen ligger lige bag klitterne og indsejlingen, og afgrænses af to lange moler ud i Vesterhavet.

Som en af de farligste kyster i verden har den til alle tider være frygtet af søfolk. Et utal af skibe er forlist her, og dykkere kan endnu finde vrag, der er mere end 100 år gamle.

På Strandingsmuseum St. George i Thorsminde kan du bl.a. se fund fra de to engelske linieskibe St. George og Defence, der strandede julenat 1811, hvilket betød døden for over 1300 engelske søfolk. Kombinér et spændende besøg på museet med en god frokost i restauranten.

Lystfiskeri

Hele området er et yndet område for lystfiskere fra tidlig forår til sen efterår. Der kan fanges mange forskellige slags fisk i havet og fjorden - men især i foråret, når silden kommer og senere når hornfisken og makrellen dukker op - er der gang i lystfiskeriet. Der er også chance for at få en havørred eller laks på krogen, når de skal gennem slusen til Nissum Fjord for at gyde. Det eneste, der kræves for at fiske her, er det statslige fisketegn, som kan købes på Turistbureauet i Vedersø. Der kan lystfiskes fra både stranden, molen og i den ofte blikstille Nissum Fjord.

Den Store Sildedag i Thorsminde trækker hvert år tusindvis af turister og lokale i alle aldre til området for at deltage i konkurrencen om flest fangede af den sølvbeklædte sild. 

Kig ind i auktionshallen, når der afholdes fiskeauktioner for turister. Det går stærkt, så du skal være vågen, hvis du skal have frisk fisk med hjem, men det er en oplevelse, du ikke må gå glip af. 

I hele Holstebro Kommune har du gode muligheder for at fange fisk - både i havet, i fjorden og i åen!

Aktiv på vandet

Thorsminde har perfekte rammer for mange typer af aktiviteter i og på vandet. Her kommer mange for at sejle og surfe. Havet og Fjordens Hus er et kraftcenter for vandsport, herunder kajak, roning, dykning, coastalroning, svømning og stand up-paddle-boards. Og med et stort havbassin omspændt af en stærkl flydeline er badesikkerheden ved Thorsminde by i top.

Om sommeren er Thorsminde vært for både Thor Beach Triathlon og HavfiskerCup. 

Thorsminde har desuden en attraktiv campingplads og mange typer af feriehuse.

Se stemningsvideo fra Thorsminde

Del denne side

Thorsminde Kirke

Thorsminde Kirke