Vandreruter i Holstebro

Vandreture i Danmarks bedste vandredestination

Sæt bilen og oplev meget mere. Med de mange vandrestier indbyder naturen i og omkring Holstebro til aktiviteter og gode oplevelser året rundt for hele familien. Den friske luft giver røde kinder, så udforsk naturen på gåben og oplev hav, fjord, hede, skov og meget mere på nærmeste hold! 

Her finder du en bred vifte af forslag til vandreture spredt ud over hele kommunen. Download brochurerne eller kom forbi de lokale turistbureauer og lad dig inspirere.

Derudover kan du tage med Holstebro Fodslaw ud i naturen

Husby Klitplantage

Vandrerute i Husby Klitplantage

Den 15 km lange vandrerute i Husby Klitplantage tager dig med rundt i de smukke landskaber med hede og klitter. Ruten er certificeret som Premiumweg, hvilket gør den til en vandrerute af høj kvalitet

Stubbergaard

Fortællevandring på Pilgrimsruten

Pinsesøndag den 9. juni 2019 kan du traditionen tro komme med på pilgrimsvandring i området omkring Sevel

Go Green

Go Green - 5 dages miljøvenlig vandreferie

En miljøvenlig og oplevelsesrig ferie med unikke overnatningsformer - næste tur finder sted i ugerne 26 og 33 i 2019

Hjertesti

Hjertestier i Holstebro

Gør dit hjerte glad! Nyd motionen og naturen på de seks skønne hjertestier i Holstebro-området

Vandreruter i Holstebro-området

Aktiv i naturen

Aktiv i naturen

Vandretur med Fodslaw

På Fadslaw hjemmeside finder du en liste over deres mange gåture med guide.

Ryde Plantage

Ryde Plantage

Ryde Plantage var i år 1900 målrettet produktion af nåletræ. I dag er dette stort set forsvundet og plantagen fremstår som naturskov. Ryde Plantag byder på to forskellige ruter placeret i to forskellige dele af plantagen.

Ådalstien ved Flyndersø

Turen ad Ådalstien rundt om Stubber Å er 3,5 km. Turen byder på moser, overdrev, hede og gammelt egekrat med krogede egetræer. På ruten er der udsigtspunkter hvorfra man kan se Flyndersø som strækker sig 8 km til Karup Å.

Stubbergård Sø

Det fredede landskab omkring Stubbergård Sø er et vel bevaret og præsenterer de naturvidenskabelige, kulturhistoriske og landskabelige værdier for offentligheden.

Skånsø

Skånsø står som en af Danmarks reneste søer og er derfor et must-see for alle naturelskere.

Vandkraftsøen

Vandkraftsøen ligner umiddelbart en naturlig sø, men blev anlagt i 1940 til 1942 som beskæftigelsesarbejde med opdæmningen af Storå.

Skovlund og langs Vegen å

Vegen år og Skovlund Plantage byder på muligheden for både cykeltur via Vegen Å stien og en dejlig gårtur langs den afmærkede natursti i Skovlund Plantage.

Vestre Plantage

I Vestre Plantage har Holstebro Kommune anlagt flere motionsruter på 3, 5, 7 og 9 km med indlagte koordinatsøvelser og redskaber til styrke- og balancetræning.

Stråsø Plantage

Stråsø Plantage er en del af landets største skov- og hedearealer.

Borbjerg Møllesø

Naturstien omkring Borbjerg Møllesø er fantastisk for fugleinteresserede. Næsten alle af rørskovens fuglearter er repræsenterede og kan opleves ved forskellige årstider.

Bosætning og landskab

En tur gennem den nordvestlige del af Holstebro by byder på meget mere end nutidens bebyggelse. Denne del af byen viser det første forsøg på at etablere den zoneopdelte by hvor man bevæger sig fra etagebyggeri til tæt-lav byggeri.

Husby Klitplantage

Husby Klitplantage

Plantningen af Husby Klitplantage blev påbegyndt i 1858 som led i dæmpning af sandflugten, der dengang gav store problemer. Plantagen er i dag på ca. 1.100 ha

Sir-Lyngbjerg Plantage

Sir Lyngbjerg Plantage er privatejet, men ejerkredsen lægger vægt på, at skoven skal være et åbent attraktivt naturområde.