Vinderup

Vinderup

Hjerl Hedes Frilandsmuseum, Det Gyldne Alter i Sahl Kirke og vandsportsaktiviteter - Alt dette og meget mere finder du på Vinderupegnen.

I et landskab, som historisk set rækker tilbage til istiden, finder du spændende kulturhistoriske seværdigheder, som gør historien levende. 

Som en kulturhistorisk perle midt i den skønne natur ligger Hjerl Hedes Frilandsmuseum. Museet viser den danske landsbys udvikling fra 1500-tallet op mod år 1900. Her kan du opleve historien i en autentisk landsby med værksteder, bageri, dampsavværk, stenalderboplads og meget mere. Trænger I til at få afløb for energien, kan både børn og voksne boltre sig med gamle lege på den historiske legeplads. 

De mange kirker på Vinderupegnen er absolut et besøg værd. Sahl Kirke rummer et særligt klenodie, det gyldne alter, som er enestående i Danmark. Kirken er bygget omkring år 1150 og var egnens hovedkirke op gennem middelalderen.

Vi kan byde på gode og børnevenlige strande, eksempelvis Ejsingholm og Handbjerg Strand. Begge steder er et vandsportsmekka for både nybegyndere og øvede wind- og kitesurfere. 

Geddal Strandenge har et usædvanligt rigt fugle- og planteliv, store næsten uberørte hedestrækninger og skovens dybe stille ro. 

Stubbergård Sø og Flyndersø ligger sammen med nogle mindre søer i en gammel tunneldal fra istiden. Flyndersø er landets største hedesø omkranset af udstrakte lyngarealer, egekrat og nåletræsplantager. Ved Stubbergård Sø ligger Stubber Klosterruin, som udgør resterne af et cistercienserkloster fra 1200-tallet. Rydhave Slot fungerer i dag som ungdomsskole, men slotsparken og skoven er åbne for alle.

Er du interesseret i lystfiskeri, er mulighederne på Vinderupegnen mange. Langs Limfjordens kyster, ved bredden af en å eller ved en ”Put & Take” sø. Her kan du slappe af og lade tankerne vandre med fiskestangen i hånden. 

Del denne side

Limfjordsglæder

Bogen om liflig snaps, mad der smager, gode historier og andre herlige sager fra Limfjordslandet af Jørgen Hansen kan købes på turistbureauerne omkring Limfjorden. Bogen koster kr. 199,-.