Nørre Kærgård Bison

I det gamle stuehus finder du gårdbutikken, hvor der sælges bisonprodukter som kød og hjemmelavet spegepølse. Her kan du også smage på bisonkødet og købe godbidder til den firbenede derhjemme. Der findes også postkort med billeder af egne dyr og andet brugskunst i butikken.

Bisonkød har en mere sød og fyldig smag end oksekød. Strukturen i kødet gør at stort set alt kød på bison oksen er mørt. I Danmark er bisonkødet luksusudgaven af det røde kød. Kvaliteten er i top i forhold til både smag og sundhedsværdi. Bisonkødet har korte fibre og et lavt fedtindhold.

Bisonokser er dyr, som man skal omgå med respekt. De kan løbe 60 km/t og er meget atletiske til trods for deres størrelse. En bisonko vejer ca. 400 kg og tyrene ca. 1.000 kg. En vred bison er ikke sjov, hvorimod en tilfreds bison er et fascinerende og legesygt dyr. Bisonokser er meget hårdføre dyr, som kan klare temperaturer helt ned til – 50 grader. Deres pels er syv gange så tæt som en almindelig kos.

Bisonokser er meget nøjsomme. Om sommeren lever de af græs, lidt halm og mineraler. Kalvene får tilskudsfoder i et kalveskjul. De voksende dyrs vinterfoder består af hø eller wrap ensilage, mineraler og halm.

 

 

Del denne side

Opdateret af:

Holstebro Turistbureau turist@visitholstebro.dk
 

Kontakt

Adresse

Stampesvej 2
Hvam
7500 Holstebro

Telefon

+45 23678737

Fakta

  • Type

    • Gårdbutik

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 8.711986
Latitude : 56.423001